Thursday, May 10, 2012

Sembang kosong...PTSL

ngantuk.. letih.. penat bergelumang dengan bahan-bahan bacaan berunsur fakta yang sangat sukar dicari indahnya bahasa. sebab itu di temani dengan beberapa buku BUYA HAMKA yang sangat indah bahasanya dan tak pernah gagal menyentuh hati...
(nampak sangat tulis tesis nye sikit.. menyelak buku lain yang banyak... hahahaha)

PTSL dibanjiri dengan student2 yang study nak exam... kami???? takdek exam tapi bersepah chapter tak siap lagi tulis... paper tuk confrence bulan Oct tak satel lagi...kerja-kerja kumpul data Akta pending jek memanjang... nak gi Lib law malas plak harini.. sebab dah janji dengan meja hujung tepi tingkat mengadap bukit level 5 PTSL.. tu yg pagi2 datang sini tu.... (mengarut dah...) 


so sembang kejap dgn cik syira kite kat ym... macam2 drama ada... tetiba teringat dulu-dulu... org pertama yang jumpa kat perbukitan bangi ni syira... maka syira jugak la yg jadi tour guide kami... kemana-mana bersama-sama.. best time tu... petang2 buat drama kat PTSL... aci main tahan2 gelak kat PTSL.. pe perasaan nak gelak sngt2 tp duk kat tempat zon senyap??? memang tabah laaa pe lagi kan... kenangan tu berlalu bersama masa... dah setahun lebih dah rupanya kami berjauhan.. tp insyaAllah dekat jek rasa...semoga selamanya mempunyai rasa yang sama macam niii...


tadi baca beberapa tulisan BUYA HAMKA pasal cinta (suka!hahaha sengal).. pasal perjuangan, pasal persahabatan, pasal pandangan orang terhadap diri, pasal perjalanan hidup kat dunia...macam2 la... ermmm hidupni penat sebenarnya.. hari-hari kite lalui macam-macam benda yang semuanya tak sama.. hebatkan Allah...kadang-kadang terluka dengan pandangan dan kata-kata orang walaupun tahu ..pandangan Allah lebih utama... kadang-kadang gembira yang sangat walaupun tahu..jgn gembira sangat nanti nangis... kadang-kadang nangis teresak-esak padahal tahu.. apalah yang nak disedihkan sangat Allahkan ada...

*senyum*

hakikat hidup adalah ujian... hakikat manusia itu penuh kekurangan... maka sebenarnye dalam penatnye menempuh hidup di dunia... rupanya Allah hias dengan ketawa..kecewa..sedih..airmata.. sebagai peneman untuk lebih dewasa..
jadi...

Ambil pandangan dunia padamu itu dan lontarkanlah pada langit dan tanyalah pada diri
Kita musafir yang berkelana atau hanya merayau tanpa hala tuju?... semoga penghujung kita kelak berada di langit tertinggi bukannya di jurang api yang terdalam. 

p/s:... melihat dunia dari penjuru tingkat PTSL level 5 =)

1 comment:

  1. eh..mane perginye ulasan sy di sini semalam?

    ReplyDelete