Monday, February 28, 2011

Saya Fanatik ARSENAL


Ops.. corection...
tajuk ni bukan menunjukkan kami ek...
ia ditujukan khas buat seseorg...huhuhu..

Saya memang minat Arsenal,
Dari darjah 3 saya minat Arsenal (hahha entah kami tak tahu agak jek la...),
Baju, topi Arsenal semua sy ada..mana pernah takdek..melainkan yg ada2 je..

Tapi bukan pasal abah saya minat Arsenal saya minat Arsenal,
Abah  saya sokong Pahang,
English League ni die x suke sangat...

Dulu-dulu kan,
Bila Arsenal kalah,
Mesti saya ada sikit geram,
Sedikit kecewa,
Sedikit marah,
Lani bile Arsenal kalah
Lg la rasa keciwa berganda2

Lagi-lagi pulak,
Bile peminat-pemunat pasukan lain,
Datang mengejek2,
Orang kate:
"Lu bikin telinga gua panas je bai"

Pastu nnt kami lawan mengejek la kan,
Abeh sume fakta2 match tahun bile pon boleh kuar,
Masa exam sejarah susah plak nak kuarkan fakta,
Kata fanatik Arsenal, ape mau heran...

Tapikan,
Semakin saya membesar,
Dan matang,
Saya sedar bila Arsenal menang,
Saya bukan dapat apa2 pon,
Paling2 saya dapat kutuk team lain,
"Hahaha, kalah dengan Arsenal"

Sama la jugak,
Bila Arsenal kalah,
Saya bukan rugi apa2 pon,
Paling2 pon penat sorak je....

Jadi....


Hidup Arsenal........ !!! =)

p/s: yela2..peh ni tak mo dah la memperkotak katikkan Arsenal niii .... relex ar bro...acah je pun tu pun nak emo..kata kental! hehehehe...


alhamdulillah

pg isnin berkunjung lg...
semoga semuanya berjalan dgn baik seperti yg dirancang

Seseorang pernah berkata:

"Kalau nak menyentuh hati manusia, kata-kata dan penulisan kita mestilah datang dari hati"
Dia menambah lagi:
"Kalau nak suruh manusia berfikir, kata-kata dan penulisan kita mestilah datang dari akal"
Dia menambah lagi:
"Jika kamu sedang marah, tenangkanlah hatimu dan gunakanlah akalmu"

********************************

Dari Abu Hurairah ra, ada seorang laki-laki berkata kepada Nabi saw,
"Berilah aku wasiat"
Rasulullah saw bersabda "Jangan marah!" Beliau mengulangi beberapa kali ucapan
"Jangan marah!"
(HR Bukhari)
 
p/s: jgn emo2 tau hari ni puteri semut...penat la asyik emo jekkkkkkkkkk hohohoho

Friday, February 25, 2011

jumpa Dokter...


smlm kami kene gestrik melampau,sampai menggigil2 la tahan sakit... hohoho..sekali lg hampir nak kene ulser perut....nasib baik tak lg kalau tak...masuk camera lg la dlm perut kami ni....
Dokter pe lg bising la jgk...
awk makan ikut jadual tak?
Angguk jek...
Minum susu tak?
Angguk sikit2...
(penipu sungguhla kami ni,.... tapi tak la tipu sngt...minum gak tapi ye la kan... seteguk dua... 2minggu sekali ke... minum gak tu...)
Awk stress ke?.. banyk kerja?... study tak ok? Ada masalah family?..Ke putus cinta???
Takdek respon sebab cam sengal jek nak jawab...
(Hohohoho tang yg belakang sekali tu... memang rasa sengal giler la... dah nak putus camne...bercinta pun tak Dr oit!.. cinta dgn panda ada la...memang stress la ckp dgn panda..bukan dia respon...buat penat cakap jek...hahaha...kot panda tu respon lama dah kami tongsampahkan si panda tu...giler ngeri kot...)


hoho bersepah ubat2 dia kasi...yg takdek kene mengene pun dia kasi gak
ubat tambah darah!
ape kene mengenenyek????
confius kami...
tambah gemuk la kami....
adoiiii


Antara yg dokter pesan:
  1. Kawalkan perasaan supaya tidak selalu rungsing (agak sukar nak mengawal kesengalan n ke emo an yg datang tiba2)
  2. Mengawal makanan, makanlah mengikut waktu (ermm LESTARI memang murah dgn makanan.. pantang meeting...ada jek agenda makan peh tu...)
  3. Mengelakkan diri daripada belapar yang berpanjangan dalam satu masa (yg ni... kalau dah memang takdek mood nak makan nak buat camne..tp memang sngt jarang la takdek mood makan... rugi kot...hahahha)
  4. Bahan-bahan yang mengandungi kafien mestilah dielakkan (ermmm...nescafe.. tak minum sngt...ni boleh la nak elak sungguh2..).
  5. Senaman juga perlu bagi menghindari dari serangan penyakit ini (hohohoho..bertahun dah tak senam!!!)
  6. Elakkan dari memakan bahan-bahan yang merangsangkan rembesan asid dalam perut (camne nak elak ni...benda yg suka makan ialah asam.... sedihnye.... hahaha..ala makan jugak bukan effect sngt pun)
Tapi tu la pesanan ni dah macam lali lak kami dgr...sejak sekolah kot... takpelah telinga masih mampu bertahan nak dgr... dgr je la... kang balik cenggitu je kang..tak pasal2 kene pelempang dgn Dr tu...disebabkan faktor kecomelan Dr tula yg membuatkan kami bertahan... (serius Dr tu memang comel.. kalau hensem lg lama la kot kami lepak kat klinik tu,...ke camne?)
 hohoho .....Allah nak kasi sakit...terima je la... hope ada la sikit2 dosa kecil yg terhapus..

Thursday, February 24, 2011

bunyi sesuatu drpd langit!

GURUH!

tandanya apa tu...

ha! bijak2..
tak sia2 mak ayah hantar p sekolah kan...

nak hujan....

alhamdulillah satu lg nikmat Allah kasi iaitu hujan...


i have to be..

POSITIVE!!!!!!!!!!!

InsyaAllah i will try my best!

tq kak sabrina atas perkongsian... 
(walaupun kami jumpa kauncelor..itu bukan bermakna kami org yg bermasalah tau...cuma kami serabut dan sengal sikit2 jekk huhuhu)

nak gi clas!
tata...

Wednesday, February 23, 2011

silver

one of the foreigner tegur kami..
"silver it really suit you"

hohoho

macam nak p kedai kain dan2 tu gak...
nak beli bnyk2 baju color silver..
aci ke camtu???

pantang!
adoiii

dulu my sis ckp
"yuz ko elok pakai color coklat la...color lain nampak macam tak kene je dgn ko"

"ooo ek...ok"

amik!...
pantang nampak baju...color coklat jek yg dipilihnyeeee...
sampai org yg mandang dah naik lemas dah tgk color baju kami..

"yuz tu sah dia amik color coklat!"

so it time to change! ke camne??

silver here i comeeeeee....hohoho apakah????

jom buat karangan!

 karangan kami hari ini bertajuk: 
AKU SEEKOR LALAT

Aku adalah seekor lalat dari spesis Musca Domestica atau
Lalat Rumah dari keluarga Diptera iaitu serangga yang mempunyai
dua sayap. Aku adalah antara 1.5 juta spesis lalat yang
berterbangan di seluruh dunia. Aku berusia 8 hari dan pada usia
sebegini aku sudah menjadi dewasa. Aku sudah menghabiskan sekolah
rendah dalam masa 2 hari, sekolah menengah dalam masa 2 hari dan
melanjutkan pelajaran peringkat ijazah dalam masa 3 hari. Kelmarin
aku baru dianugerahkan dengan Ijazah Sarjana Muda Makanan dan
Sampah Sarap.Tak ada konvokesyen macam org2 yg belajar kat U, 
cuma ambil ijazah di tepi tong sampah sahaja.


dah2...apa la yg kamu merepek ni puteri semut oit...kot ye pun tak normal lg jgn la sengal sngt...adoiii...
hohoho teringat zaman sekolah rendah...suka no cikgu suruh tulis karangan pasal "aku sebatang pencel" dan yg seangkatan dgnnya... zaman kanak2 best giler...apa de kisah benda2 kat keliling...yg tau main jek...lepas hbs sekolah main...maghrib balik mandi solat ngaji..kot buat perangai pun paling kuat kene hanger dgn mak...tu jek.. peh tu ok jek balik.... peh tu main lagi....

p/s: tadi masa otw blk drpd fakulti perubatan kat upm ada seekor lalat masuk dalam botol air kami...lama kami tgk dia... nak bandingkan lalat tu dgn kami sape lg kesian?....hohoho...dah2.. merepek tahap mereng dah ni...cukup2...fokus2

mlm yg sangat bahagia...

“walaupun kita banyak lalai...cuai..tidak bersungguh-sungguh...tapi Allah masih memilih kite..berbahgialah...dan hargailah...”
Kata2 itu... syukur Ya Allah..
sedar akan kerdilnya diri.. tapi diri ini masih di sini..
di jalan ini... Adakah esok masih di jalan ini??...
ya Allah...
jadikanlah jalan yg ku pilih ini adalah jalan yang akan menuju pulangnya aku kelak ke negeri yg abadi sebagai hamba yg sebenar-benarnya hamba kepada penciptanya....

Kepada semua shbt syukran atas komitmen dan sokongan yg diberikan untuk program ini
Kepada kak ija tq atas kepercayaan yg diberikan
Tp...
Sngt tidak proper kerja2 yg yuz buat...
sory sngt2...
sngt keciwa dgn diri sendiri...
mula2 dah buat onar dahla tersalah tempat program(huhuhu malu jekkk)
peh tu dgn fail2 tuk peserta tak satel lg...baru terkial2 nak susun handout 
(tq kak shahnaz yg sngt comel n baik hati membantu)...
pehtu jadi mc yg berterabur (memang tabah la shbt2 yg mendgr)...
 tp
apepun kata2 dan amanat kak ti..kak syida..kak ija.. sngt2 menyentuh hati yuz...
rindu sngt dgn suasana macam...
alhamdulillah terasa roh perjuangan mengalir semula...
hebatnya kalian berjuang...
n sngt jeles melihat mereka bercerita dgn gembiranya setiap detik bersama dalam jalan yg ini...
Syukur Ya Allah ..
Hatiku bahagia..
Bahagia bersama shbt2
insyaAllah semoga hati tak sakit lg... 
insyaAllah berusaha menjadi hamba Allah yg kuat dan sentiasa ingt n sedar akan diri
cukuplah Allah n Rasul untukku...
dan shbt2 disisi...

p/s: pulang dgn perasaan yg gembira...dalam perjalanan pulang air mata menitik...Allah..syukur..kerana memujuk hatiku dgn sngt lembut... sesungguhnya Kau Maha Tahu akan apa yg bergolak di hati ku... maka Kau hiburkan hatiku dgn adanya aku bersama2 shbt...Allah...malu akan diri sendiri yg sering lalai ini..

Fahamkah kau?

kami bukan manusia yang hebat.
kami bukan manusia yang sempurna.
kami juga bukan seorang yang baik.
Kami sngt sedar kami tak layak.
Ya, kami sedar.
kami tak layak, tapi kami juga tak sanggup.

Lemah?
Iya. Kami memang lemah

kami mahu, tapi kami malu untuk meminta.
Meminta untuk sesuatu yg belum tentu kami layak
durinya tajam. Sukarnya bukan kepalang. Payah. Susah.

Berusahalah...,
Ye betul.. cakap memang senang.


Tapi kami segan untuk meminta.
Layakkah kami untuk mempunyai teman seperti itu?

Ahh, Allah kan ada? Apa susah?

Ya, cakap memang senang.
Penantian itu suatu penyeksaan.
Tapi, perlu ke kami terus menunggu.
Andai kata ‘Dia’ takkan muncul untuk kami
insyaAllah pasti ada ‘Dia’ yg lain yg akan muncul juga suatu hari nanti.
Menghulur tangan untuk memimpin.

Oh, air mata jatuh lagi.
Bukan di tubir mata. Tapi di birai hati.
Fahamkah kau?

p/s: T_T

tq kak ain..

sebab kasi hadiah besday yg best
suka2
\(^_^)/

Tuesday, February 22, 2011

pink is for boys

dulu jangan harap la nak jumpa laki yang sukakan pink.
kalau ada pun.
mmg kena boo la kot laki yg suka pink.
sbb pink tu konfem sume org tau.
its a girls colour.

tp skarang.

zaman sudah berubah.
baju pink lelaki dah berani pakai.(walaupun kata tak suka)
beg pink kasut pink rambut pink.
basikal pink(hehehe jgn marah ar Anep)
siap ada yang mengaku he's a pink lover.
cool.awesome.

tabah je la pandang geng2 boy suka pink niiii


kalau laki yang suka susu strawberry.
itu kami leh terima dgn jayanye
(*_^)/


kisah anak jiran

hohohoho 
nama dia Anep...apa tah nama penuh dia..panggil Anep jek...
semlm petang datang hantar basikal
"kak yuz ni basikal Syahid...siap dah sy kasi free jek service"
"fuyo...baiknye Anep ni...tp...erkkk"
"kenapa kak teruja ke tgk basikal yg sy pakai ni?"
"wei...Nep...kenapakah jadi camni?"
"cool pe...jambu jek!"
"ha-a jambu la sngt...dah macam sengal2 jek akak pandang..."
"hahahha"
"ni kalau awek tgk ni mau,...."
"sweet la....nak no phone leh tak?"
" sengal takdek maknenyek...tak macho sungguhla...color basikal Anep ni...kalau akak takut dah nak dekat!"
"akak niiiiiiiiiii....kecik hati sy!"
"hohoho...relex ar Nep..dah p balik kasi tukar color basikal tu"

hahahha
nak tau tak basikal Anep color ape?


PINK!!!


serius color pink yg ala2 jambo..takdek compo2 color lak tu...semua pink..

sory ek Nep!!
apepun tindakan berani...
eh jap bukan nabi pun suka color pink ke???
huhuhu
so takpe Nep!
teruskan dgn ke pink an anda~

guess what????

akhirnya...
PMUKM memenangi 22 kerusi!
keputusan penuh boleh klik di sini
 
selamat berjuang
video

Monday, February 21, 2011

main lukis-lukis..

huhuhuhu..
gaya cam takdek kerja padahal kerja melambak aci pandang sebelah mata jeeee
adoiii ....penatnye nak layan malas ni...layan??? oh no...lawan....huhuhu
ni la sign cik puteri semut... 
comel tak?? 
(ada sesiapa berani kata tak comel????)

ni plak masa puteri semut belum dapat mandat puteri...
ni la sign puteri semut yg lama...
chubbykan si cute arnab tuu...
hahhaha 
(apakah??...adoiii)

hahaha ni la yg kata takdek kerja tu...
menyonteng jek kerjanye... 
fuhh...bile hati dan otak tak jalan selari...
bnyk benda yg otak generate hati takleh nak terima sebab hati tgh terseliuh... 
so...ni la hasilnye!!!!


today is

21 feb
no more 20...
hohoho..

my birthday presents.

video
thanks. :)
oh except the guitar.
that is not presents...

video tu leh ke concider as present?
ok2..boleh laa...cincai kire...
hohoho
tq all..

Saturday, February 19, 2011

syukur ya Allah atas nikmat usia ini




"Dialah Allah Yang Maha Esa.."


"Tempat meminta segala sesuatu.."


"Tidak ada sesuatu yang setara denganNya.."

alhamdulillah ats nikmat usia ini...


happy birthday to me.
happy birthday to me.
happy birthday to puteri semut.
happy birthday to me.
kesian kami nyanyi sorang2.
im now 25 years old.
makin dekat dengan hari kematian.
mungkin this will be my last birthday.
mungkin next 20 feb kami tgh sambut birthday dlm kubur ngan malaikat munkar nakir.
dah 25 tahun Allah jaga kami atas dunia ni.
thank you Allah for your care.
to those who wished me.
terima kasih kami ucapkan.
smoga Allah gembirakan hati korang jugak nanti.
nak hadiah nak hadiah. ^____^

k gurau.

p/s: menyambut birthday bersama kak ain n family tq juga buat syira n wani yg ada di sisi...tq wani for lovely capcake...suka...cuba untuk gembira walaupun perasaan yg rojak

Ya Allah...


aku mohon rasa damai di hati ku walaupun sekelumit 
izinkanlah aku berasainya

video
 
Ya Allah,
Kau kurniakan aku sekeping hati,
hati yang cukup rapuh,
mudah sekali tercalar,
seringkali hati ini retak,
pedihnya hanya aku yang rasa,
akhirnya tak mampu ku bendung lagi,
air jernih membasahi pipi.

Tatkala itu,
teringat aku padaMu ya Allah,
apakah ini ujian dariMu,
kerna menjawab doaku,
agar dikurniakan kesabaran,
apakah ini balasan buatku,
andai pernah melakukan seperti itu,
pada makhlukmu yang lain.
 
Moga kesabaran ini mendekatkan aku padaMu,
moga ujian sebegini merapatkan jiwaku denganMu.
Ampuni hambaMu yang lemah ini ya Allah.

حَسْبِيَ اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

La ilaha illa anta subhanaka inni kuntu mina zhalimiin..

sekali lagi tanpa boleh dibendung...tenggelam dalam emosi
T_T
...............................